FotoWijngebied Lugana; de parel van het Gardameer
Ten zuiden van het prachtige Gardemeer ligt het bijzondere stadje Sirmione en het schilderachtige Peschiera del Garda. Deze plaatsen, die in het wijngebied Lugana liggen, noemt men ook wel de parels van het Gardameer. Niet verwonderlijk dat in deze parels Trebbiano di Lugana-druif zich kan transformeren in een volle witte wijn met een frisse fruitige smaak. Laat ook de rode wijnen uit dit gebied u verrassen! Onze producent Brunello produceert in deze omgeving ook de Garda Merlot en Garda Cabernet. Deze wijnen zijn fruitig, soepel en van uitzonderlijke kwaliteit.

Wijngebied Franciacorta is a la champagne
Aan de voet van het Iseomeer, in de provincie Lombardije, ligt het wijn gebied Franciacorta in Noord-Italië. Het is de belangrijkste industriezone van Italië en staat bekend als het gebied met de beste mousserende wijnen.

De beste mousserende wijnen uit het Franciacorta-gebied
Dit wijngebied staat bekend om zijn uitstekende spumantes. Dit is een Italiaanse benaming voor mousserende wijnen. Een karakteristieke en levendige wijn en is gemaakt van 100% Chardonnay druiven. Deze druiven ondergaan dezelfde productiemethode als Champagne. Door uitsluitend Chardonnay druiven te gebruiken vinden wijnkenners dat de wijnen uit Franciacorta verrassender en eleganter van smaak zijn ten opzichte van Champagne. Kortom Franciacorta kan zich gerust met Champagne meten. Sommige wijnkenners vinden zelfs dat de producenten zoals van De-Maldè een betere kwaliteit neerzetten dan Champagne die uiteindelijk de naam heeft. Nieuwsgierig? Bekijk de webshop de mousserende wijnen die wij kunnen leveren.

Het wijngebied Valpolicella: een vruchtbaar gebied
De Valpolicella is een strook van ongeveer 40 kilometer in noord- Italië, ten oosten van het Gardameer. Daar bevindt zich het wijnhuis Begali tussen de Pedemonte en de heuvels van Castelrotto. Met een wijngaard van ca. 10 ha groot, verspreid over de heuvels in en rond het gehucht Cengia, maakt wijnhuis Begali de heerlijkste wijnen. Ze gebruiken daar de druivensoorten Corvina Veronese, de Rondinella en de Molinara voor. De vruchtbare grond van dit landgoed doet de aroma's en smaakcomponenten van de wijn het goed. Een ander belangrijk punt is dat dit wijnhuis zich hartstochtelijk inzet om de kwaliteit van de wijnen zo hoog mogelijk te houden. Het plukken en selecteren gebeurt allemaal met de hand waardoor ze hun doel bereiken; de beste wijnen uit het gebied maken! Deze wijnfamilie heeft al vele diverse onderscheidingen op hun naam staan. o.a. de beste Recioto uit italië

De Frezza wijnen in het zuid-oostgebied rond het Gardameer
Aan de rand van de provincie Verona, aan de zuidoostelijk gebied van het Gardameer ligt wijnboerderij Frezza. Deze wijnproducent heeft al vele prijzen op zijn naam staan. Dit exclusieve wijnhuis produceert druiven voor prestigieuze rode en witte wijn van de beste wijnstokrassen. Deze wijnstokken worden geteeld op een heuvel; door het klimaat, het terrein en de uitstekende ligging realiseert dit wijnhuis een exclusieve wijn zoals de Bardolino en Lugana. De Bardolino is één van de meest beroemde wijnen in Italië van het Gardameer en typeert zich als een kruidige wijn!